HELHETSUTVECKLING

Värdegrunder & samspel

Vilken grupp eller avdelning har störst påverkan i ett företag? Utan tvekan är det ledningsgruppen. En ledningsgrupp måste kunna arbeta tillsammans inom en rad områden och kunna lösa svåra uppgifter effektivt. Gruppen kan bestå av olika erfarna medlemmar, med olika kompetenser, målsättningar, ambitioner och roller.

Kort information

LÄNGD:

2 dagar

NÄSTA TILLFÄLLE:

ANPASSAT

PRIS:

BE OM OFFERT

ORT:

Växjö

UTBILDARE:

Lennart Matikainen

Rickard Carlsson

Värdegrunder & samspel

utbildningsbeskrivning

Företag haft oftast ekonomiska mål att arbeta mot. Ibland kan det finnas friktion och interna hinder där medarbetarna inte drar åt samma håll. Vad skulle det innebära för företagets lönsamhet om personalens samverkan ökade? Många företag har värdegrunder och de finns ofta nedskrivna, men hur hålls de levande? Alltför ofta när vi frågat företag om värdegrunder blir svaret att dessa finns, men när saken diskuteras vidare får vi höra att de sitter i en pärm och få känner till dem. Eller så har man helt enkelt inga. Värdegrunder blir användbara först när de omsätts i praktiken. För att lyckas med värdegrunder i företag behöver givetvis ledningen ta initiativet och även vara en förebild. Grundfrågor att ställa i början av arbete med värdegrunder kan vara:

  • Vill vi ha trygghet och samverkan på företaget?
  • Vill vi kunna delegera och lita på att löften hålls?
  • Vill vi förebygga negativa influenser?
  • Vill vi ha motivation och positiv energi på företaget?

Processen ska inte vara krånglig och vi vill visa er några enkla delar som alla kan samlas runt. Det är enkelt att starta processen, men då måste både insikt och vilja finnas. Grunden till att få ett hållfast lagspel är just att alla är med och skapar värden och spelregler. Det är bara att gå till sig själv och fråga: ”När har jag mest lust att delta – när någon bestämmer åt mig eller när jag själv fått vara med och skapa processen?” Fler och fler företag inser värdet och de ekonomiska positiva effekterna av att ha värdegrunder på arbetsplatsen och att förhålla sig till dessa. Samverkan, effektiviteten och trivseln ökar, samtidigt som sjukfrånvaron minskar. En utmanande fråga: ”Har ni råd att låta bli och hur länge är det lämpligt att vänta tills ni börjar?”

UTBILDARE

Värdegrunder & samspel
Lennart Matikainen
Värdegrunder & samspel
Rickard Carlsson

MÅLGRUPP

Ledningsgrupp, VD

MEDIA

anpassade utbildningar

Vi anpassar upplägg helt efter Era behov och ta gärna kontakt för ett förbehållslöst samtal. Där anpassar vi tider, dagar och upplägg tillsammans som passar Er.

omdömen från deltagare

Med en lättsam ton tog Lennart Matikainen upp och berörde saker som borde vara naturliga att tänka på, men som man ständigt behöver påminnas om. Det var roligt, eftertänksamt och minnesvärt.", Sofia Brusberg - Motorola

--

"Föreläsningen för vår regering var det bästa i mannaminne", Kajsa Uusitalo - Ålands Landskapsregering"

--

"Världsklass", Vi fick 3,9 av 4,0 i utvärdering efter vår föreläsning på Infra City för 400 åhörare - med Lennart och Fredrik Swahn

--

"Av alla föredrag under kunskapsdagarna var Lennart Matikainen bäst, med humor och upplevelser som satte positiva avtryck!"  (Therese i utvärdering i Nyköping"

--

"Underhållande och kanonbra på att hålla publiken klarvaken- bravo!", En röst från AVA Gymnasiet

--

Utvärdering från Stockholms läns landsting - Klicka här

--
"När vi på våra interna möten inledde med avslappning och mindfulness i 5 minuter, märkte vi att vi blev både mer kreativa och effektiva. Vi blir numera klara med möten innan utsatt tid och får mer gjort!" (Kund vi arbetat med).

 

>

UPPLÄGG

I kursavgiften ingår frukost, lunch, eftermiddagsfika, diplom och dokumentation.
Efter avslutad kurs får du även information om gratisseminarier, rabatter och andra erbjudanden relevanta för din yrkesroll.

INTRESSEANMÄLAN

Scroll to Top
I enlighet med GDRP behöver vi ditt samtycke enligt vår integritetspolicy.

LJUDBOK!

kärleksrelationer

De allra flesta människor – oavsett kön, kultur eller ålder – har en längtan efter kärlek och närhet.