BÖCKER

Är varje människa unik? Svaret är förstås ja. Är det då inte märkligt att vi alla i skolan fick läsa böcker skrivna av andra, svara exakt lika på frågor och inte fick utrymme att svara ”ur egen låda”?

Alla böcker vi skrivit och utbildningar vi driver, har samma röda tråd; att du ska börja lita på dig själv, lyssna mer på ditt unika jag än andras röster.

När du upplever något, sätter det djupare avtryck än när du tar in andras information. Därför är våra böcker och utbildningar upplevelsebaserade. Vi vill hjälpa människor att:

  • Ta kommando över sina egna liv
  • Bli förebilder och ledare i sina liv
  • Frigöra sig och upptäcka lycka och kärlek
  • Leva och utveckla relationer och samspel
  • Hitta sin egen väg och syfte i livet

Erfarenhet är kunskap - resten är bara information

Einstein

Det är enkelt och smidigt att handla böckerna, Antingen direkt via nätbutiker eller om du önskar ett signerat exemplar, använd formuläret nedan. (Länkar vid böckerna till en nätbutik för mer utförlig info om böckerna. Beställ från valfri nätbutik, se aktuella nätbutiker  via Google sökning)

Hämndens ansikte

BOK

Knappt har samhället hämtat sig efter höstens terrordåd förrän det är dags igen. När polis och media får ett brev om att en känd profil ligger död i sin bostad börjar allt om på nytt. Politikerna står handfallna och polisen ställs inför ett moraliskt dilemma. Peter Nordström är på flykt i Asien efter att Samir utmanat polisen med de lagliga medel som står till buds för att skydda sin vän. Snart sitter de styrande politikerna i en dubbel fälla. De behöver hjälp från någon som förstår deras motståndare bättre än de, och ett tidigare helt otänkbart samarbete börjar ta form. Vem eller vilka är det som gömmer sig bakom masken av en mördare? Vem är bäraren av hämndens ansikte och hur ska dessa osynliga krafter kunna stoppas? Hämndens ansikte är den tredje delen i Hämndtrilogin och fortsättningen på Besatthetens inferno och Anstiftarens löfte. Boken är fiction, men baserad på verkliga händelser.

Hämndens ansikte

LJUDBOK

Det är ett skakat samhälle som försöker samla ihop spillrorna efter höstens terrordåd. Återhämtningen tar sin tid – och tid är något man inte längre har. Utan någon riktig andningspaus kastas man plötsligt in i en ännu en kaosartad karusell, när ett illavarslande brev dyker upp hos både polis och media. En känd profil sägs ligga död i sin bostad. Vad kommer hända härnäst? Och vem är det egentligen som ligger bakom alltihop? Den styrande makten börjar plötsligt inse att man nått vägs ände. De måste nu försöka sig på ett samarbete som tidigare varit helt otänkbart. För att besegra en hänsynslös motståndare krävs det en hänsynslös allierad – någon som tänker likadant. Frågan är bara var man hittar en sådan…

Anstiftarens löfte

BOK

Terrorn har lamslagit Stockholm igen. Peter Nordström utnyttjar tumultet i Sverige för att obemärkt återvända hem efter vistelsen i Thailand, där han slutfört sitt senaste uppdrag. Han tar risken att åka hem, trots att han är internationellt efterlyst, eftersom han vill skydda sin bästa vän Samir. Samir har blivit skjuten av maffian, som en konsekvens av den hämndturné Peter startat.
Ledd av sin inre General tar Peter sig an den undre världen. När han vid sidan av detta upptäcker att terrordådet även drabbat hans familj blir det personligt.
Polisen och Säpo arbetar för högtryck, men de inser snart att de inte är ensamma i jakten på att hitta de skyldiga, som inte tycks sky några medel för att uppnå sina ändamål.

”Hej! Jag vill bara tala om att jag redan hunnit läsa halva boken och den är så bra att jag har svårt att sluta. Ni ska ha cred för en väldigt välformulerad bok med inslag av humor mitt i det svarta. Mycket spännande läsning!” Kram/A-M

Anstiftarens löfte

LJUDBOK

Terrorn har lamslagit Stockholm igen. Peter Nordström utnyttjar tumultet i Sverige för att obemärkt återvända hem efter vistelsen i Thailand, där han slutfört sitt senaste uppdrag. Han tar risken att åka hem, trots att han är internationellt efterlyst, eftersom han vill skydda sin bästa vän Samir. Samir har blivit skjuten av maffian, som en konsekvens av den hämndturné Peter startat. Ledd av sin inre General tar Peter sig an den undre världen. När han vid sidan av detta upptäcker att terrordådet även drabbat hans familj blir det personligt. Polisen och Säpo arbetar för högtryck, men de inser snart att de inte är ensamma i jakten på att hitta de skyldiga, som inte tycks sky några medel för att uppnå sina ändamål.

RENA RELATIONER

BOK, POD

Vem äger ditt liv och dina val? Känner du att du har makten över ditt liv, eller är det så att dina handlingar och tankar egentligen styrs av någon annan? Går du ofta runt med en känsla av att vara skyldig utan att veta var den kommer från? Vem äger ditt liv och dina val? Och hur tror du att det kommer att sluta om du inte med säkerhet kan svara att det är du? Rädsla och skuld är det värsta giftet i våra relationer, inte minst i relationen till oss själva.

Stora Nalleboken : många nyanser av brunt

BOK HÄFTAD

”Va, vad sa du för något?”En barnbok för vuxna.””Jaha, men det går väl inte?” Nja, säg inte det. Var går egentligen gränsen för när man är barn eller vuxen? Har det med ålder eller sinnesstämning att göra, eller både och? Någon lär ha sagt att den fysiska åldern bestäms till stora delar av hur rörlig ryggraden är. Om det stämmer borde man också kunna säga att den mentala åldern bestäms av hur mycket av barnasinnet du har kvar inom dig. Med barnasinnet har man även kvar en nyfikenhet på livet och blir lättare förundrad. Med den öppenhet och flexibilitet det ger upplevs fler glädjeämnen i livet. Ok, vi menar inte att om du läser Stora Nalleboken så kommer du vara lyckligare för resten av ditt liv. Nejdå, men du kanske skrattar till om du har snarlik humor som vår. Ett gott skratt förlänger ju livet, så vad har du att förlora? Så dyk in i Nallarnas värld, låt dig roas och förundras. Kanske till och med ibland förfäras! Låt oss hjälpa dig att frigöra fantasin i den värld av nyanser vi bjuder på.

Kontraktsmördaren och hans mamma

LJUDBOK

På Faludden på södra Gotland, en bra bit bort från det man kan kalla för ära och redlighet, styr pastor Ernst med järnhand över sin församling Jesu Flock. Medlemmarna är hans trogna tjänare och följeslagare till den grad att han tillåts ta sig friheter på ett sätt som sig inte bör. Så har det alltid varit. Därför är det ingen som ifrågasätter att församlingens unga flickor en efter en försvinner.

På sin artonde födelsedag får de en helig gåva av pastorn – något de sedan ska bära med sig ut i världen. Som så många av hennes systrar i församlingen skickas Inghild-Marie i vuxen ålder ut för att frälsa världen, men hon tar sin tillflykt till småländska Tingsryd, där det snart händer underliga saker.

Det blir inte riktigt som pastor Ernst har tänkt sig. Om sanningen ska fram så blir egentligen ingenting som pastor Ernst har tänkt sig. Eller för den delen trott.

Kontraktsmördaren och hans mamma en spänningsroman med stor dos humor, om hur det blev som det blev, när det inte blev som det skulle.

Lennart Matikainen är författare, föreläsare och relationscoach känd från TV. Rickard Carlsson är före detta elitidrottsman på landslagsnivå, ubåtsofficer, egen företagare och företagsledare. Han utbildar och föreläser om företagsutveckling och personlig utveckling.

RENA RELATIONER

LJUDBOK

”Rena relationer” är ett verktyg för den som vill stärka sin självkänsla och hitta en väg till bättre relationer. Lennart Matikainen använder sig av erfarenheter från både privatlivet och sitt arbete som coach för att på bästa sätt guida läsaren genom olika begrepp och övningar. Som avslutning finns ett åttaveckorsprogram för den som vill reda ut sina känslor och rensa bland relationerna.  (Text från Storytel).

Kärleksrelationer från vaggan till graven

LJUDBOK

De allra flesta människor – oavsett kön, kultur eller ålder – har en längtan efter kärlek och närhet. Men hand i hand med denna längtan går ofta en stor rädsla som kan sätta käppar i kärlekshjulet. En del tappar helt hoppet om att hitta en livskamrat och andra håller sig själva tillbaka av rädsla för svek.

”Kärleksrelationer från vaggan till graven” är boken för dig som vill älska. Här finns övningar som hjälper dig lära känna dig själv, dina behov och vad din syn på kärlek egentligen är. Det spelar ingen roll om du idag lever ensam eller i en relation. Boken är ett verktyg som hjälper dig utvecklas där du är – i livet och i kärleken.

Lennart Matikainen, född 1962, är en svensk coach med inriktning på relationer. Han känns igen från program som ”Fråga Lennart” i radio P4 samt ”Skilsmässohotellet” på TV4.

DEN BRINNANDE CHEFEN

BOK

Framtidens ledare sitter inte längre bakom mahognyskrivbord och pekar med hela handen. Framtidens ledarskap innebär att utveckla en hållbar verksamhet där personlig utveckling och beteendevetenskap står i fokus. Framtidens ledarskap handlar om att kombinera de ekonomiska och tekniska perspektiven i ett företag, med utveckling av både sig själv som chef och av personalen. Framtidens ledare låter medarbetarna lysa.

DEN BRINNANDE CHEFEN

LJUDBOK

Framtidens ledare sitter inte längre bakom mahognyskrivbord och pekar med hela handen. Framtidens ledarskap innebär att utveckla en hållbar verksamhet där personlig utveckling och beteendevetenskap står i fokus. Framtidens ledarskap handlar om att kombinera de ekonomiska och tekniska perspektiven i ett företag, med utveckling av både sig själv som chef och av personalen. Framtidens ledare låter medarbetarna lysa.

Besatthetens inferno

BOK, E-BOK

Ett till synes slumpmässigt mord som räddar en ung flicka från att bli våldtagen sker. Det är början på något större som får polisen att starta en jakt på någon som verkar ha en dödslista. Men polisen är inte ensamma i mördarjakten, ett kriminellt gäng vill hitta mördaren först. Poliserna själva riskerar att bli måltavla när inget verkar kunna stoppa mördaren. Vem ska leva och vem ska dö?

Besatthetens inferno

LJUDBOK

Ett till synes slumpmässigt mord som räddar en ung flicka från att bli våldtagen sker. Det är början på något större som får polisen att starta en jakt på någon som verkar ha en dödslista. Men polisen är inte ensamma i mördarjakten, ett kriminellt gäng vill hitta mördaren först. Poliserna själva riskerar att bli måltavla när inget verkar kunna stoppa mördaren. Vem ska leva och vem ska dö?

*Illustrerande bilder  på böckerna för sidantal se länkar på respektive bok.

BESTÄLL SIGNERAD BOK

I enlighet med GDRP behöver vi ditt samtycke enligt vår integritetspolicy.