HELHETSUTVECKLING

Utveckling av ledningsgruppen & chefer

En bra ledare kan ”byta skor” med sina medarbetare. Ledarskapet börjar och slutar med dig. Självinsikt och en väl utvecklad självkänsla, ger en utvecklad möjlighet att leda, samspela och lösa konflikter och problem på ett hållbart sätt. När du blir en vinnare, blir de anställda och företaget vinnare.

Kort information

LÄNGD:

2 dagar

NÄSTA TILLFÄLLE:

Flera tillfällen

PRIS:

Offert

ORT:

Växjö

UTBILDARE:

Utveckling av ledningsgruppen & chefer

utbildningsbeskrivning

Vilken grupp eller avdelning har störst påverkan i ett företag? Utan tvekan är det ledningsgruppen. En ledningsgrupp måste kunna arbeta tillsammans inom en rad områden och kunna lösa svåra uppgifter effektivt. Gruppen kan bestå av olika erfarna medlemmar, med olika kompetenser, målsättningar, ambitioner och roller. Inom idrottens värld, bland annat inom amerikansk fotboll, har man en coach för varje funktion i laget. I en ledningsgrupp förväntas alla samspela effektivt, kanske även utan att ha tränat upp det i gruppen. För att skapa en riktigt bra ledningsfunktion så måste detta tränas, precis som inom idrotten. Det gäller att kunna kombinera relationsarbetet i ledningsgruppen med bolagets dagliga verksamhet och mål.

  • Har nya medlemmar tagits in i ledningsgruppen?
  • Har alla en helhetssyn?
  • Delar ni samma värdegrunder?
  • Kan samverkan i gruppen utvecklas?
  • Är mötena effektiva och produktiva?
  • Har ni tydliga och uttalade spelregler för hur samarbetet i gruppen ska vara?
  • Har ni en klar strategi över hur delegering och kommunikation sker till de övriga personalgrupperna?

I och med att HelhetsUtveckling är väl insatt i affärsutveckling kan vi ställa frågor som inte bara har med medarbetare och relationer att göra, utan även om affärsprocesser, samt sälj- och marknadsutmaningar. En ledningsgrupp har stor nytta av en coach. Resultatet blir effektivare möten, rakare och tydligare kommunikationen. Coachen är engagerad i ledningsgruppen under en bestämd tid, samtidigt som utvalda nyckelpersoner kan coachas individuellt om så önskas. Varför inte implementera samma arbetssätt för övrig

UTBILDARE

MÅLGRUPP

Ledningsgrupp, VD

MEDIA

anpassade utbildningar

Vi anpassar upplägg helt efter Era behov och ta gärna kontakt för ett förbehållslöst samtal. Där anpassar vi tider, dagar och upplägg tillsammans som passar Er.

omdömen från deltagare

Med en lättsam ton tog Lennart Matikainen upp och berörde saker som borde vara naturliga att tänka på, men som man ständigt behöver påminnas om. Det var roligt, eftertänksamt och minnesvärt.", Sofia Brusberg - Motorola

--

"Föreläsningen för vår regering var det bästa i mannaminne", Kajsa Uusitalo - Ålands Landskapsregering"

--

"Världsklass", Vi fick 3,9 av 4,0 i utvärdering efter vår föreläsning på Infra City för 400 åhörare - med Lennart och Fredrik Swahn

--

"Av alla föredrag under kunskapsdagarna var Lennart Matikainen bäst, med humor och upplevelser som satte positiva avtryck!"  (Therese i utvärdering i Nyköping"

--

"Underhållande och kanonbra på att hålla publiken klarvaken- bravo!", En röst från AVA Gymnasiet

--

Utvärdering från Stockholms läns landsting - Klicka här

--
"När vi på våra interna möten inledde med avslappning och mindfulness i 5 minuter, märkte vi att vi blev både mer kreativa och effektiva. Vi blir numera klara med möten innan utsatt tid och får mer gjort!" (Kund vi arbetat med).

 

 

UPPLÄGG

INTRESSEANMÄLAN

I enlighet med GDRP behöver vi ditt samtycke enligt vår integritetspolicy.