HELHETSUTVECKLING

Avspark & Målgång

Vad har ni för tankar och syften bakom er Kick Off, utöver att er personal ska ha en trevlig och gemensam upplevelse? Vad har ni för mål med er Kick Off och hur säkerställer ni att all personal arbetar mot gemensamma mål, annat än att jämföra mot ekonomiska nyckeltal?

Kort information

LÄNGD:

1 dag

NÄSTA TILLFÄLLE:

Enl ök

PRIS:

Enl offert

ORT:

UTBILDARE:

Lennart Matikainen

Rickard Carlsson

Avspark & Målgång

BESKRIVNING AV FÖRELÄSNING

Vad har ni för tankar och syften bakom er Kick Off, utöver att er personal ska ha en trevlig och gemensam upplevelse? Vad har ni för mål med er Kick Off och hur säkerställer ni att all personal arbetar mot gemensamma mål, annat än att jämföra mot ekonomiska nyckeltal?
Om utsatta ekonomiska nyckeltal inte nås är de åtgärder som sätts in därefter reaktiva. Helhetsutveckling hjälper er att istället arbeta mer proaktivt genom att:

  • Hjälpa er med verklig Inspiration & Motivation
  • Samla alla i en härlig känsla av ”Lagspel”
  • Bygga en stark och gemensam grund för säsongen

Genom humor och igenkänning arbetar vi med individ och grupp för att skapa synergi och samsyn. Vi tror starkt på att låta människan få plats och visa att egna utmaningar ger goda resultat. Under en Kick Off med HelhetsUtveckling framkommer hur lika vi alla egentligen är i vår lust och vision, där sedan alla får en stärkt samhörighet som i sin tur påverkar samverkan och lönsamhet positivt.

Målgång – Avstämning
När arbetsterminen är slut menar vi att det är viktigt att stämma av både hur väl företaget nått sina ekonomiska nyckeltal och hur väl personalen förhållit sig mot de mjuka mål och värderingar företaget har. Om Kick Off skapar ett arbete framåt, ser vi nyttan av att fånga upp och utvärdera hur det gått. Vi kallar det Målgång – Avstämning. Likt ett fotbollslag går av planen efter första halvlek och analyserar spelet, lika viktigt är att knyta an igen på företaget för att kunna stärka processen framåt. Helhetsutveckling hjälper er att:

  • Fånga upp alla och göra en ”matchanalys” för att se vad som varit bra och vad som kan utvecklas, både i verksamhet och mjukare värden.
  • Medvetandegöra varför vissa delar fungerat mindre väl och hjälpa företaget att arbeta bort detta.
  • Skapa en ren grund att kunna avrunda säsongen med och dela ut personliga strategier att växa med fram till återkomst. Alla ska känna en samhörighet och ansvar för helheten.

Ni kan fritt välja att arbeta med en av dessa insatser, men de kan med fördel kombineras för ett bättre resultat. Vi är övertygade om att de bästa resultaten sker innanför fasta ramar med bra start och målgång.

Konsulter är Lennart Matikainen och Rickard Carlsson
Lennarts bakgrund är också inom elitidrott som aktiv, men också tränare och rådgivare för VM och OS – medaljörer. Sedan 1993 har Lennart verkat som utbildare, föreläsare och relationscoach, inom media, organisationer och företag – faktiskt ända upp på regeringsnivå. Lennart har även givit ut två böcker om samspel och relationer, samt tillsammans med Rickard Carlsson gett ut boken Den brinnande chefen – en bok för chefer och anställda. Han anlitas bl.a. av fackföreningen Ledarna som föreläsare. Lennart är också relationscoach i kanal 7 ”Skilsmässohotellet” under våren 2016.
Rickards bakgrund är fd. elitidrottsman på landslagsnivå, ubåtsofficer, försäljnings- och marknadschef, egen företagare och företagsledare. En av Rickards främsta meriter är att på drygt tre år utvecklat ett företag och som ensam säljare niodubblat företagets omsättning, enbart genom organiskt tillväxt. 2006 utsågs företaget av Dagens Industri till ett av årets Gasellföretag. Han har också skrivit boken Den brinnande chefen tillsammans med Lennart Matikainen

UTBILDARE

Avspark & Målgång
Lennart Matikainen
Avspark & Målgång
Rickard Carlsson

MÅLGRUPP

Ledningsgrupp, VD

MEDIA

anpassade föreläsningar

Vi anpassar upplägg helt efter Era behov och ta gärna kontakt för ett förbehållslöst samtal. Där anpassar vi tider, dagar och upplägg tillsammans som passar Er.

omdömen från deltagare

Med en lättsam ton tog Lennart Matikainen upp och berörde saker som borde vara naturliga att tänka på, men som man ständigt behöver påminnas om. Det var roligt, eftertänksamt och minnesvärt.", Sofia Brusberg - Motorola

--

"Föreläsningen för vår regering var det bästa i mannaminne", Kajsa Uusitalo - Ålands Landskapsregering"

--

"Världsklass", Vi fick 3,9 av 4,0 i utvärdering efter vår föreläsning på Infra City för 400 åhörare - med Lennart och Fredrik Swahn

--

"Av alla föredrag under kunskapsdagarna var Lennart Matikainen bäst, med humor och upplevelser som satte positiva avtryck!"  (Therese i utvärdering i Nyköping"

--

"Underhållande och kanonbra på att hålla publiken klarvaken- bravo!", En röst från AVA Gymnasiet

--

Utvärdering från Stockholms läns landsting - Klicka här

--
"När vi på våra interna möten inledde med avslappning och mindfulness i 5 minuter, märkte vi att vi blev både mer kreativa och effektiva. Vi blir numera klara med möten innan utsatt tid och får mer gjort!" (Kund vi arbetat med).

 

 

UPPLÄGG

Lorem ipsum dolor sit amet, cum harum fabellas oportere eu. Fabulas pericula scribentur ut sea, pri eu quis unum, ex qui novum blandit. Et his urbanitas conceptam disputando, scribentur deterruisset in ius. Eu reque consulatu torquatos sit, mel regione feugiat invenire id.

INTRESSEANMÄLAN

Scroll to Top
I enlighet med GDRP behöver vi ditt samtycke enligt vår integritetspolicy.

NYHET!

Stora Nalleboken : många nyanser av brunt

”Va, vad sa du för något?”En barnbok för vuxna.””